• Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy

          • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

            Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

          • Dôležitý oznam

            • Vážení rodičia,

            • vítame Vás v novom školskom roku a prinášame informácie o jeho začiatku. Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka. Žiak s príznakmi musí zostať doma. Ak rodič nevie vylúčiť príznaky, kontaktuje detského lekára. MŠVVaŠ SR na začiatku školského roka 2021/2022 poskytne antigénové samotesty na domáce použitie tým žiakom základných škôl,  ktorých rodičia prejavia záujem o takýto druh samotestov, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. 

              Testovanie domácimi antigénovými samotestami  je dobrovoľné a bezplatné.

              Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov na domáce samotestovanie a 25 ks sterilných odberových tyčiniek. Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho antigénového samotestovania, odporúčame ho realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19.

              Žiadame rodičov, aby svoj záujem resp. nezáujem vyjadrili prostredníctvom ankety, ktorá je sprístupnená pre všetkých žiakov školy po prihlásení do konta edupage v čase od 23.8. - 25.8.  Meno a heslo Vám pošleme mailom. V prípade nejasností nás kontaktujte.  Svoj záujem resp. nezáujem je potrebné vyjadriť tiež ku kloktacím testom. Pri vykonávaní antigénového samotestu rodič postupuje podľa pokynov výrobcu testu a návodu zverejneného Ministerstvom zdravotníctva SR. Niektorí si môžu uplatniť tlačivo Výnimka z karantény v prípade výskytu osoby pozitívnej na ochorenie COVID-19 v triede. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich dní z dôvodu ochorenia musí žiak predložiť potvrdenie o chorobe od detského lekára, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť na vyučovaní. Nárok na OČR nevzniká, ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia.