• Nástup do školy

          • Vážení rodičia, milí žiaci, po predĺžených vianočných prázdninách sa v pondelok 10. januára 2022 začne prezenčné vyučovanie. Od tohto termínu sa školy opäť budú riadiť Školským semaforom. Chcem Vás všetkých poprosiť, aby ste nezabudli na povinnosť zaslať pred návratom Vašich detí do školy cez EduPage Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti a tiež, aby ste Vaše deti otestovali v nedeľu poobede (podľa Vašich hlásení o testovaní, by každý žiak mal mať ešte zvyšné Ag testy z prvej várky 25 ks, ktoré ste dostali na zač. šk. roka) a výsledky zaslali taktiež vo forme vyhlásenia v EduPage pod názvom „Domáci AG samostest – oznámenie o použití.“ Ďakujem.

            Prajem pekný deň

            S pozdravom

            Zuzana Lukošiková

          • Dôležitý oznam pre rodičov !!!

          • Dôležité zmeny v Školskom semafore platné od 26.11.2021- Pre žiakov od 25.11.2021 platí POVINNOSŤ prekrytia dýchacích ciest podľa aktuálnej platnej vyhlášky.- Rodič zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení.- Rodič zabezpečí pre žiaka minimálne 2 rúška .- Rodič dodržiava pokyny riaditeľa školy.- Rodič môže svojim rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní.- Ak sa žiak nezúčastní vzdelávania z akýchkoľvek dôvodov, ktoré oznámi škole / napr. z obavy z ochorenia/, v škole počas obmedzenia pohybu a pobytu zákazom vychádzania aktuálne platným uznesením vlády SR, považuje sa to za ospravedlnenú neprítomnosť.- Rodič predkladá po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe idúcich kalendárnych dní Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka.- Rodič má POVINNOSŤ nahlasovať vykonanie AG samotestu škole.Týmto Vás prosím o pravidelné testovanie žiakov minimálne raz týždenne / odporúčam nedeľa večer/a o informovanie o vykonaní testu a jeho výsledku.S pozdravom,Zuzana Lukošiková - riaditeľka ZŠ Uzovce.

          • Oznam pre rodičov

          • MIlí rodičia

            Na základe avizovanej zmeny v podmienkach nosenia ochranných pomôcok pri vyučovacom procese, zmeny Vyhlášky číslo 250 ÚVZ SR z 1. októbra 2021 a s účinnosťou od 4. októbra 2021, sa  ruší povinnosť nosenia ochranných prostriedkov pre žiakov ZŠ v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu / vyučovacích hodín v rámci jedného kolektívu/. Nosenie rúšok u žiakov naďalej odporúčame a považujeme ho za účinnú súčasť prevencie nákazy výrusom SARS CoV 2 a ďalších nákazlivých respiračných ochorení. Tým ochránime seba aj ostatných.

            Zároveň prosím rodičov o zodpovedné testovanie žiakov a o informovanie dátumu vykonania testu prostredníctvom Edupage alebo SMS správy, nakoľko dané údaje potrebuje škola posielať každý pondelok.

            S pozdravom Mgr. Zuzana Lukošiková - riaditeľka ZŠ

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľstvo ZŠ Uzovce po dohode so zriaďovateľom ZŠ Uzovce udeľuje žiakom ZŠ Uzovce riaditeľské voľno dňa 17.9.2021 z dôvodu školenia zamestnancov ZŠ Uzovce.

            Riadne vyučovanie bude pokračovať 20.9.2021 , žiaci budú musieť predložiť písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti, ktoré im bude dané 16.9.2021.

            Mgr. Zuzana Lukošiková

          • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy

          • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

            Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

          • Dôležitý oznam

            • Vážení rodičia,

            • vítame Vás v novom školskom roku a prinášame informácie o jeho začiatku. Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka. Žiak s príznakmi musí zostať doma. Ak rodič nevie vylúčiť príznaky, kontaktuje detského lekára. MŠVVaŠ SR na začiatku školského roka 2021/2022 poskytne antigénové samotesty na domáce použitie tým žiakom základných škôl,  ktorých rodičia prejavia záujem o takýto druh samotestov, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. 

              Testovanie domácimi antigénovými samotestami  je dobrovoľné a bezplatné.

              Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov na domáce samotestovanie a 25 ks sterilných odberových tyčiniek. Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho antigénového samotestovania, odporúčame ho realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19.

              Žiadame rodičov, aby svoj záujem resp. nezáujem vyjadrili prostredníctvom ankety, ktorá je sprístupnená pre všetkých žiakov školy po prihlásení do konta edupage v čase od 23.8. - 25.8.  Meno a heslo Vám pošleme mailom. V prípade nejasností nás kontaktujte.  Svoj záujem resp. nezáujem je potrebné vyjadriť tiež ku kloktacím testom. Pri vykonávaní antigénového samotestu rodič postupuje podľa pokynov výrobcu testu a návodu zverejneného Ministerstvom zdravotníctva SR. Niektorí si môžu uplatniť tlačivo Výnimka z karantény v prípade výskytu osoby pozitívnej na ochorenie COVID-19 v triede. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich dní z dôvodu ochorenia musí žiak predložiť potvrdenie o chorobe od detského lekára, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť na vyučovaní. Nárok na OČR nevzniká, ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia. 

          • Oznam

          • Oznam pre rodičov

            Vážení rodičia.

            Riaditeľstvo školy oznamuje, že  rozhodnutím MŠVVaŠ SR s účinnosťou od 10. mája 2021 pokračuje prezenčná forma vyučovania pre žiakov v základných školách.

            Žiak a ani jeho zákonný zástupca nemá povinnosť predkladať negatívny výsledok testu.

            Pri prerušení školskej dochádzky na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov) zákonný zástupca žiaka predkladá čestné vyhlásenie -  Vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa/žiaka o bezinfekčnosti.

            Zároveň Vás žiadame, aby ste svoje deti v prípade prerušenej dochádzky dieťaťa do školy vyhlásili zo stravovania u ved. školskej jedálne.

            Mgr. Zuzna Lukošiková, riaditeľka ZŠ

          • Zmeny od 19.4.2021

          • Vstup do prevádzok, zamestnania a školy podľa COVID automatu
            Vyhlášku, ktorá upravuje vstup osôb do priestorov prevádzok, vrátane škôl a školských zariadení a priestorov zamestnávateľa, nájdete tu. Bola prijatá v zmysle uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 160 zo 17. marca 2021. Upozornenie: Uvedené informácie neslúžia ako záväzná interpretácia platnej legislatívy. V prípade rozporu platí výlučne znenie príslušnej vyhlášky vo vestníku Vlády SR.
            Prehľad najdôležitejších zmien v aktualizovanej vyhláške s účinnosťou od 19.4.2021, prijatá bola v zmysle uznesenia vlády zo 16.4.2021:
            Zmeny vo vyhláške reflektujú na zmeny stanovené v uznesení vlády SR, a to nasledovne:
            Výnimka týkajúca sa časového intervalu po prekonaní COVID-19 sa predlžuje z troch mesiacov na 180 dní.
            Výnimka týkajúca sa očkovania proti COVID-19 upravila nasledovné možnosti:
            Zákaz vstupu do prevádzok a zákaz vstupu zamestnancov na pracovisko sa nebude vzťahovať ani na:
            • Osoby po druhej dávke mRNA vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 14 dní,
            • Osoby po prvej dávke vektorovej vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 4 týždne,
            • Osoby po prvej dávke vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 14 dní, ak bola táto dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID – 19,
            Uvedené (všetky tri vymenované možnosti) platí pre vstup do prevádzok aj pre vstup zamestnancov do priestorov zamestnávateľa.
            Vyhláška ďalej reflektuje na uznesenie vlády SR v zavedení výnimky pre vstup do zariadení za účelom na účasti na bohoslužbe a individuálnej duchovnej starostlivosti. Návšteva týchto zariadení nie je podmienená preukazovaním sa negatívnym výsledkom testu.
            Ostatné ustanovenia vo vyhláške ostávajú v platnosti v doterajšom znení.

            Platí plošný zákaz vstupu zamestnancov na pracoviská
            zamestnávateľa či povinnosť prevádzkovateľov, vrátane škôl
            a školských zariadení, zamedziť vstupu osôb do priestorov ich
            prevádzok.

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR číslo číslo: 2021/10079:2-A1810 zo dňa 02.03.2021 s účinnosťou od 8. marca 2021 do 21. marca 2021 mení a dopĺňa rozhodnutie č. 2021/10079:1- A1810 rozhodol zriaďovateľ ZŠ Uzovce takto:

            S účinnosťou od 08.03.2021 bude zabezpečená  prezenčná výučba  žiakov  na prvom stupni ZŠ  prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce, tj. obidvaja rodičia musia pracovať na pracovisku a pre žiakov, u ktorých dištančná výučba nie je v tom  termíne možná.

             

            Zákonný zástupca je povinný odovzdať škole vyplnené čestné vyhlásenie o bezinfekčnnosti, ktorého súčasťou je prehlásenie o tom, že nemajú možnosť vykonávať prácu z domácnosti./ poslané na mail zákonného zástucu/

            V platnosti naďalej ostáva, že jeden zákonný zástupca žijúci s dieťaťom v spoločnej domácnosti musí mať negatívny test nie starší ako 7 dní.

            Kópie potvrdení pridať k vyhláseniu.

                                                                                                                     Mgr. Zuzana Lukošiková, riaditeľka ZŠ Uzovce

          • Vyučovanie od 15.2.2021

          • Vážení rodičia,

            na základe platného rozhodnutia ministra školstva v týždni od 15.2.2021 pokračuje prezenčné vzdelávanie

            v ZŠ v ročníkoch 1.- 4.  V prevádzke bude aj  prevádzka zariadenia školského stravovania v nezmenenom režime (ak nerozhodne RÚVZ inak). Na základe uznesenia vlády a vyhlášky ÚVZ je potrebný negatívny test 1 zákonného zástupcu, ktorý žije s dieťaťom v spoločnej domácnosti.

            Mgr. Zuzana Lukošiková

          • Návrat do škôl od 8.2.2021

          • Vážení rodičia,

            na základe platného rozhodnutia ministra školstva sa od 8.2.2021 obnovuje prezenčné vzdelávanie  v základnej škole. V prevádzke bude aj  prevádzka zariadenia školského stravovania v nezmenenom režime. Na základe uznesenia vlády a vyhlášky ÚVZ bude potrebný negatívny test 1 zákonného zástupcu, ktorý žije s dieťaťom v spoločnej domácnosti.

             

            Pri nástupe detí do MŠ a žiakov do ZŠ v pondelok 8. 2. 2021 bude potrebné doniesť:

            • kópiu testu aspoň jedného zákonného zástupcu žiaka
            • podpísané čestné prehlásenie zákonného zástupcu       
            • Mgr. Zuzana Lukošiková            
          • Organizácia vyučovania od 1.2.2021

          • Na základe rozhodnutia konzília epidemiológov a MVVaŠ SR z dňa 28.1.2021 pokračuje vyučovanie v školách od 1.2.2021, tak ako v súčasnosti.

            I.stupeň ZŠ - dištančné vzdelávanie

             

            Na základe odporúčania Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pri nástupe do ZŠ sa žiak/dieťa  preukáže:

            • negatívnym testom oboch rodičov (kópia),
            • podpísaným vyhlásením o bezinfekčnosti žiaka /dieťaťa
            • prehlásením, že obaja rodičia pracujú mimo trvalého bydliska   (nepracujú z domu)

            (potvrdenie o bezinfekčnosti  a čestné prehlásenie je možné poslať na požiadanie)

             

            O prípadnej zmene v organizácii vyučovania budeme  zákonných zástupcov informovať .

            Mgr. Zuzana Lukošiková

             

          • Prerušenie prevádzky ZŠ Uzovce od 11.1.2021

          • Vážení rodičia!

            ROZHODNUTIE
            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto:
            S účinnosťou od 11. januára 2021 mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a prevádzku školských zariadení okrem
            a) materských škôl a špeciálnych materských škôl pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti, ak to prevádzkové podmienky umožňujú a rozhodne tak zriaďovateľ;
            riaditelia škôl, v ktorých sa mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách, zabezpečia pre deti, žiakov a poslucháčov dištančné vzdelávanie,
            b) školských klubov detí pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti, ak to prevádzkové podmienky umožňujú a rozhodne tak zriaďovateľ,
            c) školských internátov pre deti materských škôl podľa písmena a),
            d) zariadení školského stravovania, ak to prevádzkové podmienky umožňujú a rozhodne tak zriaďovateľ, pre deti
            i. materských škôl podľa písmena a),
            ii. školských klubov detí podľa písmena b),
            e) špeciálnych výchovných zariadení.
            Zrušuje sa rozhodnutie č. 2021/9418:1-A1810 z 5. januára 2021.

            Mgr. Zuzana Lukošiková

          • Oznam- Nárok na pandemické ošetrovné od 11.1.2021

          • Vážení rodičia!

            Oznamujeme Vám, že :

            Sociálna poisťovňa v súvislosti s avizovanými opatreniami pri prevádzke materských škôl a základných škôl od 11. 1. 2021 do 18. 1. 2021 informuje verejnosť, že nárok na pandemické ošetrovné budú mať všetci rodičia, ktorí splnia stanovené podmienky.

            Nárok na pandemické ošetrovné budú mať všetci rodičia, ktorí splnia nasledovné podmienky:

            • osobne a celodenne sa starajú o dieťa do dovŕšenia 11. roku veku (u dieťaťa, ktoré je zdravotne ťažko postihnuté do dovŕšenia 18. roku veku), ktorého škôlka alebo škola bude uzatvorená na základe rozhodnutia
            • osobne a celodenne ošetrujú dieťa do dovŕšenia 16. roku veku, ktorého zdravotný stav na základe potvrdenia ošetrujúceho lekára takéto ošetrovanie nevyhnutne vyžaduje,
            • nedosahujú príjem z činnosti zamestnanca v období starostlivosti o dieťa/ošetrovania dieťaťa
            • nárok na pandemické ošetrovné  nemajú rodičia, ktorí vykonávajú prácu formou domáckej práce, čiže formou home office).
            • Mgr. Zuzana Lukošiková, riaditeľka školy